Extension of Oyamagaoka / Aki Hamada Architects

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916849/extension-of-oyamagaoka-aki-hamada-architects Clipboard Manufacturers: Sangetsu, Fuji Sash, IOC Flooring, Inoue Syoji, McNeel, Takagi Extension of Oyamagaoka / Aki Hamada Architects Misawa Home A project + Kikushima “COPY” Aki Hamada, Takeshi Tanabe, Musashi Makiyama Year:  Area:  161 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Architects: Aki Hamada Architects Area Area of this architecture project Save this picture!© Kenta Hasegawa+ 28Curated by Clara Ott Share Houses ArchDaily Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916849/extension-of-oyamagaoka-aki-hamada-architects Clipboard Photographs:  Kenta Hasegawa Manufacturers Brands with products used in this architecture project Japan Lead Architects: Engineering:Rumi YamaguchiEnvironment:DE.labConsultants:Misawa Home A projectTextile:nunoCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Kenta HasegawaRecommended ProductsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsLonghiDoor – HeadlineWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersLightsVibiaCeiling Lights – BIGText description provided by the architects. In this extension project, the existing part of the house was a 13-year-old type conformity approval house, built by Misawa Homes Co., Ltd. Located at a corner site in a suburban residential area in Tama Hills, the house had a hair salon on the ground floor. Regular customers of this private salon mainly consisted of local residents. The client decided to expand the building, putting future business expansion in perspective.Save this picture!© Kenta HasegawaThis extension is mainly characterized by lattice made of wood and mirror-finish stainless steel placed outside against the glass walls. Taking into account blocking and reflection of direct sunlight throughout the year, the arrangement and angle were determined to maximize blocking of sunlight in summer and acquisition of sunlight in winter. It also functions as a flexible screen that allows you to change the shielding mode according to the usage by setting the parameter of the viewpoint of privacy.Save this picture!© Kenta HasegawaSave this picture!AxoSave this picture!© Kenta HasegawaThe unconfined elevation plan – not restricted in the structure – filters light and lines of sight, while reflecting the movement in the sky and street and creating an image-like elevation plan that changes with time. It is architecture with an elevation as a modern decorated shed in a suburban residential area.Save this picture!© Kenta HasegawaIn contrast to the existing part that has few openings, the extension part functions as a heat/light collection device. This aids further connections between the interior environment and the outside world. Shortly after moving in to the house, the client had responded to changes in the outside environment sensitively and had already grown a personal preference on light and heat that change with time. It is like actively finding a place to stay, based on such existence of patches of the changing environment. We believe that an ideal relationship between architecture and humans in subsequent generations is an environment that invokes dynamic human activities, rather than a convenient environment with air-conditioning and lightings. Save this picture!© Kenta HasegawaIn the ground floor plan of the hair salon, it was requested to create an unusual and intimate residence yet keeps privacy. We set the existing air-conditioning and lighting positions on the ceiling as the boundary conditions, and created a lattice ceiling forming a single three dimensional curved surface. The lattice of the ceiling was strictly designed according to the dimensions of the irregularities of the red pine tree placed on the wall. We tried to make a more intimate space by this lattice securing the light distribution and illuminance while hiding the facility, and continuously changing to the wall that controls the privacy on the shampoo station side.Save this picture!© Kenta HasegawaProject gallerySee allShow lessPark Legend Kindergarten / CHALLENGE DESIGNSelected ProjectsCourtyard-Wayuan / Basic Architecture StudioSelected Projects Share Construction: 2018 CopyAbout this officeAki Hamada ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionJapanPublished on May 16, 2019Cite: “Extension of Oyamagaoka / Aki Hamada Architects” 15 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Extension of Oyamagaoka / Aki Hamada ArchitectsSave this projectSaveExtension of Oyamagaoka / Aki Hamada Architects CopyHouses, Extension•Japan Photographslast_img read more