CWA House / Beczak / Beczak / Architekci

first_imgPhotographs:  Jan Karol Gołębiewski Manufacturers Brands with products used in this architecture project Poland ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/883542/cwa-house-beczak Clipboard ArchDaily CWA House / Beczak / Beczak / ArchitekciSave this projectSaveCWA House / Beczak / Beczak / Architekci “COPY” Projects “COPY” CopyHouses•Owczarnia, Poland Year:  Housescenter_img Area:  183 m² Year Completion year of this architecture project CWA House / Beczak / Beczak / Architekci Photographs Architects: Beczak / Beczak / Architekci Area Area of this architecture project Manufacturers: PruszynskiVisualizations:Jarek BorowskiDesign Team:Magdalena Beczak, Maciej BeczakCity:OwczarniaCountry:PolandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jan Karol GołębiewskiRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinText description provided by the architects. This house, located in Owczarnia, a village near Warsaw, to a large degree owes its form to its owners, who, wanting a personalized, unique look, agreed to a spatial composition that departed from that of the archetypal home. The result was a building they came to call “the sarcophagus,” “the battleship” or “the crystal.”Save this picture!© Jan Karol GołębiewskiIts asymmetrical roof consists of four planes of differing slopes covered in graphite panels that flow down into the northern and eastern walls, creating a seamless shell. The southern and western walls were finished with wooden boards that join with the wooden surface of the terrace, together becoming one compositionally inseparable part in this interlocking form.Save this picture!© Jan Karol GołębiewskiThe home’s ultimate geometry reflects the functional considerations of its design. The ridge of the roof sweeps up from the ground floor to the upper story, making each subsequent room able to take advantage of a higher ceiling. The space thus created above the children’s rooms was used for mezzanines, that above the utility area became a storage space and additional storage room also opened up over the bathroom and closet. Walking the hall, one sees the asymmetrical gable of the roof soaring upward, braced by ever higher girders. The roof hits its peak height above the upstairs rooms. Having mounted its summit, it then rumbles rapidly downward, creating very rich interiors in terms of their structural variety. This descent halts in the far corner of the living room, where an exposed roof truss marks its lowest point. The crescendoing ceiling heights and geometrically-varied girders create interiors that take on a sense of dynamism and lack of repetition.Save this picture!© Jan Karol GołębiewskiA crucial design consideration was to let the maximum amount of light into the living room, which was thus situated in the sunniest part of the plot. Its long horizontal window catches the noonday sun, while its high vertical windows welcome the sunset.Save this picture!© Jan Karol GołębiewskiThe ground floor contains a living room, dining room and kitchen, as well as an office and a sleeping area for the children consisting of two rooms and bathroom. The upper floor holds the master bedroom, which has a bathroom and walk-in closet.Save this picture!© Jan Karol GołębiewskiSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Jan Karol GołębiewskiA freestanding fireplace attached to a long stainless steel pipe was placed in house’s lowest corner, in the living room. The interiors have been left in a very raw state, with their finishings planned to make use of the same materials employed for the core construction, i.e. bricks for the walls and concrete for the floors and ceilings.Save this picture!© Jan Karol GołębiewskiProject gallerySee allShow lessCritical Round-Up: The Louvre Abu Dhabi by Jean NouvelArticlesFirst Images of What is Set to Become the Largest Botanic Garden in the World RevealedArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/883542/cwa-house-beczak Clipboard Save this picture!© Jan Karol Gołębiewski+ 20 Share 2017 CopyAbout this officeBeczak / Beczak / ArchitekciOfficeFollowProductsWoodSteelBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOwczarniaPolandPublished on November 21, 2017Cite: “CWA House / Beczak / Beczak / Architekci ” 21 Nov 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more